Polt Péter hétfőtől újabb kilenc évre legfőbb ügyész lehet

politika
2019 október 31., 19:45
comments 223
photo_camera Polt Péter legfőbb ügyész beszámolót tart az ügyészség 2016-os tevékenységéről az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Négynapos üléssel folytatódik a munka az Országgyűlésben jövő héten, írja az MTI, és fontos döntésekre is sor kerül majd, mert már hétfőn dönt a parlament arról, hogy meghosszabbítják-e Polt Péter legfőbb ügyész megbízatását, illetve hogy megteszik-e alkotmánybírónak az Országos Bírósági Hivatal eddigi elnökét, Handó Tündét, aki Stumpf István helyét veheti át. 

Kövér László házelnök a parlament honlapján tette elérhetővé napirendi javaslatait, amik hétfőn 13 órától vitatnak meg a képviselők. 

Hétfőn a napirendi előtti felszólalások és az interpellációk után döntenek majd Polt, Handó, továbbá a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó ombudsman-helyettesi posztra jelölt Szalayné Sándor Erzsébet sorsáról. Mindhárom szavazás titkos lesz.  

Handó jelöléséről hétfőn döntött a Fidesz-KDNP pártszövetség. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, megválasztása esetén Handónak le kell mondania az OBH vezetéséről.

Áder János köztársasági elnök kedden tájékoztatta arról a házelnököt, hogy továbbra is Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek. Polt 2000 és 2006 között, illetve 2010 óta tölti be a tisztséget. 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ),  a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi beszámolóinak, valamint a hatóság jövő évi költségvetésének tárgyalására szerdán kerül sor. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.