Polt Péter hétfőtől újabb kilenc évre legfőbb ügyész lehet

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Polt Péter legfőbb ügyész beszámolót tart az ügyészség 2016-os tevékenységéről az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 30-án.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Négynapos üléssel folytatódik a munka az Országgyűlésben jövő héten, írja az MTI, és fontos döntésekre is sor kerül majd, mert már hétfőn dönt a parlament arról, hogy meghosszabbítják-e Polt Péter legfőbb ügyész megbízatását, illetve hogy megteszik-e alkotmánybírónak az Országos Bírósági Hivatal eddigi elnökét, Handó Tündét, aki Stumpf István helyét veheti át. 

Kövér László házelnök a parlament honlapján tette elérhetővé napirendi javaslatait, amik hétfőn 13 órától vitatnak meg a képviselők. 

Hétfőn a napirendi előtti felszólalások és az interpellációk után döntenek majd Polt, Handó, továbbá a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó ombudsman-helyettesi posztra jelölt Szalayné Sándor Erzsébet sorsáról. Mindhárom szavazás titkos lesz.  

Handó jelöléséről hétfőn döntött a Fidesz-KDNP pártszövetség. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, megválasztása esetén Handónak le kell mondania az OBH vezetéséről.

Áder János köztársasági elnök kedden tájékoztatta arról a házelnököt, hogy továbbra is Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek. Polt 2000 és 2006 között, illetve 2010 óta tölti be a tisztséget. 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ),  a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi beszámolóinak, valamint a hatóság jövő évi költségvetésének tárgyalására szerdán kerül sor. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.