Polt Péter hétfőtől újabb kilenc évre legfőbb ügyész lehet

2019 október 31., csütörtök 19:45
227
Polt Péter legfőbb ügyész beszámolót tart az ügyészség 2016-os tevékenységéről az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Négynapos üléssel folytatódik a munka az Országgyűlésben jövő héten, írja az MTI, és fontos döntésekre is sor kerül majd, mert már hétfőn dönt a parlament arról, hogy meghosszabbítják-e Polt Péter legfőbb ügyész megbízatását, illetve hogy megteszik-e alkotmánybírónak az Országos Bírósági Hivatal eddigi elnökét, Handó Tündét, aki Stumpf István helyét veheti át. 

Kövér László házelnök a parlament honlapján tette elérhetővé napirendi javaslatait, amik hétfőn 13 órától vitatnak meg a képviselők. 

Hétfőn a napirendi előtti felszólalások és az interpellációk után döntenek majd Polt, Handó, továbbá a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó ombudsman-helyettesi posztra jelölt Szalayné Sándor Erzsébet sorsáról. Mindhárom szavazás titkos lesz.  

Handó jelöléséről hétfőn döntött a Fidesz-KDNP pártszövetség. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, megválasztása esetén Handónak le kell mondania az OBH vezetéséről.

Áder János köztársasági elnök kedden tájékoztatta arról a házelnököt, hogy továbbra is Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek. Polt 2000 és 2006 között, illetve 2010 óta tölti be a tisztséget. 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ),  a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi beszámolóinak, valamint a hatóság jövő évi költségvetésének tárgyalására szerdán kerül sor. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt