Vádat emelt az ügyészség Demeter Márta ellen

POLITIKA
2019 november 05., 10:04
comments 395

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Demeter Márta LMP-s parlamenti képviselő ellen. 

A vádirat szerint Demeter 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat azzal a megjegyzéssel tette közzé a Facebookon, hogy a Magyar Honvédség Orbán Viktor lányát törvénysértő módon szállította.  

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, az ügyészség szerint Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki. 

A legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette Demeter mentelmi jogát, majd gyanúsítottként hallgatták ki, de nem tett vallomást. Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha Demeter az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekményt, ítéljék kétmillió forintos pénzbüntetésre. Az országgyűlési képviselőket három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik hivatali visszaélésért.

Demetert a Fidesz frakciója jelentette fel. (MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.