Gond nélkül zajlik a bejutás, szépen töltődik fel az új Puskás a nyitómeccs előtt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

30 perccel a nyitómeccs kezdete előtt a felső karéj már megtöltődött, és folyamatosan érkeznek a szurkolók a Népstadion helyére emelt új Puskás Ferenc Stadionba

Ránézésre 45-50 ezren már most elfoglalták a helyeiket, és ha teljes teltház biztosan nem is lesz, azért valószínűleg olyan nagyon sok hely nem marad üresen.

Üres helyekre azért lehetett és lehet is számítani, mivel közel 27 ezer tiszteletjegyet osztottak ki a szervezők.

Fotó: botost/444.hu

Az akusztika is rendben van, legalábbis miután a magyar válogatott kiérkezett a bemelegítésre, és rázudított a B-közép, az elég jól szólt - még úgy is, hogy valamiért a rendezők teljes hangerővel ráeresztették Bon Jovit és az "It's my life"-ot. 

Amikor pedig Luis Suárez nevét olvasták fel az összeállítások során, jól zengett az első igazi füttykoncert is az új Puskásban. 

Fotó: botost/444.hu

A stadion egyébként tényleg monumentális hatást kelt belülről, különösen felülről, mivel a sajtópáholyt a legfelső, harmadik karéjon helyezték el. 

Fürjes Balázs, kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos és csapata még egyszer nem követték el azt a hibát, mint a Groupama Arénában, ahol az újságírókat a VIP-páholy mellé telepítették, megzavarva ezzel olykor a fideszes elit gondtalan szórakozását. 

A sajtószekcióban így is nagyjából tizenötször annyi újságíró tud zavartalanul dolgozni, mint a képviselői irodaházban, egyedül az nehezíti a munkát, hogy wifi az egyelőre természetesen nincs. 

Fotó: RPD

A legtöbb szék az újságírókkal szemközt, a BOK Sportcsarnok felőli oldalon kialakított VIP-részen áll üresen, de ez nagyjából minden válogatott meccsen így szokott lenni.

Orbán Viktor kisbusza már jó másfél órával a meccs kezdése előtt a parkolóban állt, azaz a miniszterelnök is rákészült az alkalomra.  

A bejutás egyébként elég simán zajlik, egyedül a büféknél alakulnak ki tömegjelenetek a rántott húsos szendvicsekért folytatott versenyben.  

A magyar válogatott tartalékos felállásban kezd, nem csak a sok sérült miatt, hanem mert kedden Wales-ben sorsdöntő EB-selejtezőt játszik a csapat. Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik azért így is ott van a kezdőben:

Magyarország: Dibusz Dénes - Lang Ádám, Korhut Mihály, Baráth Botond, Bese Barnabás - Vida Máté, Kalmár Zsolt, Szoboszlai Dominik, Dzsudzsák Balázs - Varga Roland, Szalai Ádám.

Uruguay: Muslera - Godin, Gonzalez, Coates, Vina - Rodriguez, Bentancur, Valverde, Lozano - Suarez, Cavani. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.