Toroczkai feljelenti az Indexet, mert szerinte a magyar nép ellen uszítanak

2019 november 20., szerda 13:58
379

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerdán délelőtt az Index irodája előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, feljelentést tesznek a lapban megjelent „videó, publicisztika és karikatúra miatt”, ugyanis szerinte a lapban megjelent tartalmak kimerítik a közösség elleni uszítás tényállását. 

Toroczkai László

Napok óta megy a rugózás az Indexen megjelent riport miatt, ami a Puskás Aréna megnyitóján készült, ahol felvidéki fiatalok elénekelték a Nélküled című dalt. Az Index szerzője nem ismerte az Ismerős Arcok szerzeményét, nem állt fel, amikor énekelték, ráadásul a Dzsungel könyvének egyik betétdalához hasonlította a slágert (később kiderült, nem alaptalanul).  Az Indexen még megjelent egy coub videó is, amiben Toroczkai szerint a Magyarországon átvonuló migránsokat a határon túli magyarokkal azonosították. 

Ez szerinte Btk.-ba ütközik, gyűlöletkeltés a magyar nemzet tagjai ellen. 

Azt is hozzátette, hogy a balliberális véleményvezérek soha sem a holokausztot gúnyolják ki, hanem a trianoni tragédiát. 

Toroczkai Lászlónak felolvastuk a Mi Hazánkkal szinergiában működő Kurucinfó témában írt cikkeinek címeit:

„Érzelgős, bugyuta dal, dzsungel könyve - így ír a tanácsköztársaság-ábrázatú zsindexes a Nélküledről és a székely himnuszról”

„Nem bírják abbahagyni a magyarellenes mocskolódást az indexes zsidók”

Azt kérdeztük a pártelnöktől, hogy a fenti címek szerinte még beleférnek-e a szólásszabadságba, és nem ütköznek-e Btk-ba? Toroczkai azt válaszolt, hogy a Kurucinfó nem a pártjának a hivatalos szócsöve, és nem vállal felelősséget az ott megjelentekért. Ennek ellentmond, hogy ebben az évben, április 23-án a Mi Hazánk irodájában, a Mi Hazánk alelnöke, Novák Előd nagy örömmel mutatta be a nyilvánosságnak a Kurucinfó addig ismeretlen szerzőit, majd hosszan elmélkedtek a lap megújulásáról. 

Novák Előd és a Kurucinfó szerkesztői a Mi Hazánk irodájában.

Toroczkai László korábban azt mondta, hogy feljelentést tesz, mivel szerinte a Facebook korlátozta a véleménynyilvánításhoz való jogát, amikor törölték az oldalát, most viszont Toroczkai arra készül, hogy korlátozza egy kormánykritikus lap szólásszabadságát. Azt kérdeztük a politikustól, hogy szerinte ez a kettő hogyan fér össze? 

„Nem kormánykritikus lapról beszélünk, hanem egy balliberális propagandagépezetről. A Facebook az a szólásszabadságomat korlátozta, hiszen semmilyen uszítást nem követtem el.”

Toroczkai László oldala már nem elérhető, de emlékezetes, hogy ott nem egyszer publikált kemény tartalmat a kedvenc témáiról: melegekről, cigányokról, „emberállat„-okról, „őrjöngő előember”-ről, megalázó módon lefogott, és földre kényszerített menekültektől

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt