Azt énekli a gyerekkórus: „Vészhelyzet van, érzitek? Tesztek is, vagy csak nézitek?”

2019 november 21., csütörtök 10:55
59

A kormány kommunikációs gépezetével is megdolgozott rendszerkritikus rapper, Molnár Áron vezetésével a noÁr csapata egymás után dolgozza fel változó színvonalú, de azért jobbára látványos és lendületes zenés videókban a magyar társadalmat feszítő problémákat: a migránsozás, az oktatás, a rasszizmus és a hajléktalantörvény után most klímavészhelyzetet.

„A Levegőt! című számunk eltér az eddigiektől. Egy generáció gondolkodása, tudatossága a tét. Ezért keményebb szöveg született. Nincs időnk finomkodni. A klímatudatosságnak legalább akkora teret kell adni az oktatásban, mint a vallásnak, a matematikának, a történelemnek, ha nem nagyobbat” - idézi a sajtóközlemény Molnár Áront.

A klip egyik partnere, a Greenpeace munkatársa azt hangsúlyozta, hogy „mindent meg kell tennünk az egyéni életünk zöldítéséért, de ez már nem elég: meg kell győznünk a politikai és a gazdasági döntéshozókat is, hogy álljanak a közös munka élére. Erről szól a Klímavédelmet Magyarországnak! című petíciónk is, melyet már több mint 25 ezer ember aláírt, köztük akadémikusok, klímakutatók, egyetemi tanárok.”