Azt énekli a gyerekkórus: „Vészhelyzet van, érzitek? Tesztek is, vagy csak nézitek?”

2019 november 21., csütörtök 10:55
57

A kormány kommunikációs gépezetével is megdolgozott rendszerkritikus rapper, Molnár Áron vezetésével a noÁr csapata egymás után dolgozza fel változó színvonalú, de azért jobbára látványos és lendületes zenés videókban a magyar társadalmat feszítő problémákat: a migránsozás, az oktatás, a rasszizmus és a hajléktalantörvény után most klímavészhelyzetet.

„A Levegőt! című számunk eltér az eddigiektől. Egy generáció gondolkodása, tudatossága a tét. Ezért keményebb szöveg született. Nincs időnk finomkodni. A klímatudatosságnak legalább akkora teret kell adni az oktatásban, mint a vallásnak, a matematikának, a történelemnek, ha nem nagyobbat” - idézi a sajtóközlemény Molnár Áront.

A klip egyik partnere, a Greenpeace munkatársa azt hangsúlyozta, hogy „mindent meg kell tennünk az egyéni életünk zöldítéséért, de ez már nem elég: meg kell győznünk a politikai és a gazdasági döntéshozókat is, hogy álljanak a közös munka élére. Erről szól a Klímavédelmet Magyarországnak! című petíciónk is, melyet már több mint 25 ezer ember aláírt, köztük akadémikusok, klímakutatók, egyetemi tanárok.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt