Azt énekli a gyerekkórus: „Vészhelyzet van, érzitek? Tesztek is, vagy csak nézitek?”

klímaváltozás
2019 november 21., 10:55
comments 56

A kormány kommunikációs gépezetével is megdolgozott rendszerkritikus rapper, Molnár Áron vezetésével a noÁr csapata egymás után dolgozza fel változó színvonalú, de azért jobbára látványos és lendületes zenés videókban a magyar társadalmat feszítő problémákat: a migránsozás, az oktatás, a rasszizmus és a hajléktalantörvény után most klímavészhelyzetet.

link Forrás

„A Levegőt! című számunk eltér az eddigiektől. Egy generáció gondolkodása, tudatossága a tét. Ezért keményebb szöveg született. Nincs időnk finomkodni. A klímatudatosságnak legalább akkora teret kell adni az oktatásban, mint a vallásnak, a matematikának, a történelemnek, ha nem nagyobbat” - idézi a sajtóközlemény Molnár Áront.

A klip egyik partnere, a Greenpeace munkatársa azt hangsúlyozta, hogy „mindent meg kell tennünk az egyéni életünk zöldítéséért, de ez már nem elég: meg kell győznünk a politikai és a gazdasági döntéshozókat is, hogy álljanak a közös munka élére. Erről szól a Klímavédelmet Magyarországnak! című petíciónk is, melyet már több mint 25 ezer ember aláírt, köztük akadémikusok, klímakutatók, egyetemi tanárok.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.