Hétfőn havazhat

Az eumet.hu azt írja, ma késő délutántól, estétől nyugaton, éjjel országszerte több hullámban érkező esőket hozó ciklon éri el térségünket. Délutántól főleg nyugaton és délen élénkül a déli szél, éjjel a borongós időben országszerte lehet több-kevesebb eső.

Csütörtökön is borongós idő lesz a jellemző, bárhol eshet eső, főleg északon. Éjjel átmenetileg fel is szakadozhat a felhőtakaró, de éjszaka is lesznek elszórtan kisebb esők, inkább a Tiszántúlon.

Pénteken erősen felhős lesz az ég, főleg a Dunántúlon, és a középső országrészben kisebb záporeső is előfordulhat.

Szombaton megerősödik az északnyugati szél, így hidegebb levegő áramlik az országba. Változékony időjárás várható, átmeneti napos és erősebben felhős időszakok is lehetnek, többfelé esővel, záporokkal.

Vasárnap napsütés és elvékonyodó pára- és rétegfelhőzet lesz a jellemző, de északon, északkeleten és a nyugati határvidéken előfordulhat futó hózápor. Éjszaka jöhet sok csapadék nyugat felől. Északnyugaton havazás, délen eső a valószínűbb.

Emberek gyalogolnak a sűrű hóesésben a 61-es úton Nagykanizsánál 2017. január 13-án.Fotó: Varga György/MTI

Hétfőre kiadós csapadékot hozó mediterrán ciklon jöhet, további lehűléssel. Az ország északi, északnyugati felében havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző. A lehulló hó előreláthatólag meg is marad – írják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.