Tizennyolcezer éves, szőrös cukiságot találtak Oroszországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szinte tökéletes állapotban került elő Kelet-Szibériában egy tizennyolcezer éves kölyöktetem. Az örökfagy nem csak az állat orrát és fogait, de még a bajuszát, szemöldökét és bundáját is konzerválta. A svéd Paleogenetikai Központ munkatársai azonban egyelőre nem tudták megmondani, hogy kutya- vagy farkaskölyökről van-e szó. 

„A központnak van Európa legnagyobb génbankja a világ összes kutyaféléjéből, de ebben az esetben nem tudtuk azonosítani az állatot az első vizsgálattal” - mondta Love Dalén, az egyik kutató. 

Lehet, hogy nem is kutyáról vagy farkasról, hanem farkaskutyáról vagy korai kutyáról van szó, ami átmenet volt a farkas és a kutya között. 

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a kölyök kan, és tejfogai alapján alig kéthónapos lehetett, amikor elpusztult. A halál okát sem tudják pontosan megmondani, de a tetem helyzetéből arra következtetnek, hogy nem valamilyen váratlan esemény okozta. 

A kölyök a Dogor nevet kapta, ami jakut nyelven barátot jelent, angolul azonban a kérdést is magában rejti: kutya ez, vagy mégis mi a fene? (MTI) 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.