Tizennyolcezer éves, szőrös cukiságot találtak Oroszországban

2019 november 28., csütörtök 5:10
144

Szinte tökéletes állapotban került elő Kelet-Szibériában egy tizennyolcezer éves kölyöktetem. Az örökfagy nem csak az állat orrát és fogait, de még a bajuszát, szemöldökét és bundáját is konzerválta. A svéd Paleogenetikai Központ munkatársai azonban egyelőre nem tudták megmondani, hogy kutya- vagy farkaskölyökről van-e szó. 

„A központnak van Európa legnagyobb génbankja a világ összes kutyaféléjéből, de ebben az esetben nem tudtuk azonosítani az állatot az első vizsgálattal” - mondta Love Dalén, az egyik kutató. 

Lehet, hogy nem is kutyáról vagy farkasról, hanem farkaskutyáról vagy korai kutyáról van szó, ami átmenet volt a farkas és a kutya között. 

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a kölyök kan, és tejfogai alapján alig kéthónapos lehetett, amikor elpusztult. A halál okát sem tudják pontosan megmondani, de a tetem helyzetéből arra következtetnek, hogy nem valamilyen váratlan esemény okozta. 

A kölyök a Dogor nevet kapta, ami jakut nyelven barátot jelent, angolul azonban a kérdést is magában rejti: kutya ez, vagy mégis mi a fene? (MTI) 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt