Tizennyolcezer éves, szőrös cukiságot találtak Oroszországban

Szinte tökéletes állapotban került elő Kelet-Szibériában egy tizennyolcezer éves kölyöktetem. Az örökfagy nem csak az állat orrát és fogait, de még a bajuszát, szemöldökét és bundáját is konzerválta. A svéd Paleogenetikai Központ munkatársai azonban egyelőre nem tudták megmondani, hogy kutya- vagy farkaskölyökről van-e szó. 

„A központnak van Európa legnagyobb génbankja a világ összes kutyaféléjéből, de ebben az esetben nem tudtuk azonosítani az állatot az első vizsgálattal” - mondta Love Dalén, az egyik kutató. 

Lehet, hogy nem is kutyáról vagy farkasról, hanem farkaskutyáról vagy korai kutyáról van szó, ami átmenet volt a farkas és a kutya között. 

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a kölyök kan, és tejfogai alapján alig kéthónapos lehetett, amikor elpusztult. A halál okát sem tudják pontosan megmondani, de a tetem helyzetéből arra következtetnek, hogy nem valamilyen váratlan esemény okozta. 

A kölyök a Dogor nevet kapta, ami jakut nyelven barátot jelent, angolul azonban a kérdést is magában rejti: kutya ez, vagy mégis mi a fene? (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.