Lázár János elintézte: csökken a trafikok száma

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Időszerűvé vált a 2013-ban bevezetett trafikrendszer alaposabb áttekintése, amit az egykori Miniszterelnökséget vezető miniszter, most a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos, meg is tett. Kedden pedig meg is szavazta az Országgyűlés kormánypárti többsége. Lázár János finomítása szerint

  • az e-cigik is beköltöznek a trafikokba, azok "minden formája csak dohányboltban lesz értékesíthető."
  • Ugyanekkor a nikotinmentes e-cigaretta töltőlötty is jövedéki termékké válik. Adómértéke: 20 forint/milliliter.
  • És bővül a trafikokban árulható termékek köre: a papírzsepkendővel. 

Lázár legradikálisabb reszelése a rendszeren, hogy 

megemelte a kiosztható koncessziók küszöbértékét, ami a trafikok számának csökkenését jelenti.

Eddig 3000 lakos után lehetett egy koncessziót kiosztani, a jövőben pedig 4000-től. Egy 240 ezres város esetében az eddigi 80-ról 60-ra csökken a kiosztható trafikmutyik száma. Ez a változás

egyelőre nem érinti a működő dohányboltokat, hiszen 20 évre kapták a koncessziót az államtól. De ha az valamilyen okból most megszűnne, akkor az új szabályt kellene alkalmazni.  

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!