Hiába vezetett hét góllal is, végül kikapott és nem jutott tovább a női kézilabdaválogatott*

sport
2019 december 06., 11:56
Tomori Zsuzsanna a Japánban rendezett olimpiai kvalifikációs nõi kézilabda-világbajnokság C csoportjának utolsó, 5. fordulójában játszott Magyarország – Románia mérkõzésen. A magyarok kikaptak, kiestek, az olimpián sem indulhatnak.
photo_camera Tomori Zsuzsanna a Japánban rendezett olimpiai kvalifikációs nõi kézilabda-világbajnokság C csoportjának utolsó, 5. fordulójában játszott Magyarország – Románia mérkõzésen. A magyarok kikaptak, kiestek, az olimpián sem indulhatnak. Fotó: Jamamura Hirosi/MTI/MTVA

Kiesett a női kézilabda-világbajnokságon Magyarország. így a jövő évi olimpiai selejtezőn sem indulhat, így már garantáltan nem lesz ott a tokiói olimpián.* Ahhoz, hogy egyáltalán az olimpiai selejtezőn még elindulhasson a csapat, most már az kell, hogy a tavalyi Európa-bajnokság 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon, mert ebben az esetben a kontinenstornán hetedik helyezett magyarok is részt vehetnek a márciusi selejtezőn.

Magyarország az utolsó csoportmeccsén úgy kapott ki egy góllal Romániától, hogy az ellenfél az utolsó percben egyenlített, majd szerezte meg a győzelmet. A magyar csapat az első félidő vége felé hét góllal is vezetett már, a második félidőt hat gólos előnnyel kezdte. Még a második félidő hajrájában is 2-3 gól volt a magyar csapat előnye, innen sikerült kikapni, és kiesni a vébéről, olimpiáról. (Via Index)

*A cikk eredeti verziójában tévesen azt állítottam, hogy már nincs esély a kijutásra a tokiói olimpiára, pedig még van némi remény.