A Ryanar elnézést kért, hogy a Kanári-szigetekre tartó járata üzemanyag-feltöltési okokból 6 órán át vesztegelt Budapesten

közlekedés
2020 február 18., 20:25

A Ryanair légitársaság elnézést kér az érintett utasoktól amiatt, hogy a Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járata kedden üzemanyag-feltöltési okokból hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A légitársaság az MTI megkeresésére közölte: üzemanyag-feltöltéssel kapcsolatos okokból ennek a járatnak az indulása késedelmet szenvedett, majd a gép kitérőt tett Madridban, ahonnan további üzemanyagot vett fel, mielőtt folytatta volna útját a Kanári-szigetekre.

A Ryanair elnézést kér minden utastól ezért a késedelemért – írták.

photo_camera Illusztráció: Emmanuel Dunand/AFP

A Gran Canaria szigetére induló járatnak reggel 6:30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc-repülőtérről, de túlsúlyra hivatkozva nem indították el. Sajtóinformációk szerint a gép a repülőtéren vesztegelt, itt próbáltak üzemanyagot elégetni, hogy a túlsúlytól megszabaduljanak. Az utasokat nem engedték leszállni, és információt sem adtak nekik, a felháborodott utasok lecsillapítására rendőröket is hívott a személyzet. A járat végül közel 6 óra késedelemmel indult el az úti céljára.

A Miniszterelnökség délután közölte: a kormányhivatal haladéktalanul kivizsgálja a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren órákon át veszteglő légi járat ügyét. A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek – írták, hozzátéve, hogy minden esetben szigorúan fellépnek az utasok jogainak védelme érdekében. (MTI)