Horthysta tüntetés és antifasiszta ellentüntetések miatt lesznek lezárások délután Budapesten

Vasárnap délután és este demonstráció miatt korlátozások lesznek Budapest belvárosában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint vasárnap délután forgalomkorlátozásokra kell számítani a Szabadság hídon, Budán a Szent Gellért tér, a Műegyetem rakpart, a Budafoki út, a Bartók Béla út és a Szent Gellért rakpart környékén. Késő délután, kora este a Vértanúk tere környékén lesznek lezárások.

A BKK arra kéri az autóval közlekedőket, hogy délután és este kerüljék el a Szent Gellért tér és a Vértanúk tere környékét, mert a lezárt területekre nem tudnak majd behajtani.

A közösségi közlekedést használóknak várhatóan változásokra kell számítani a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 49-es, az 56A villamos, a 7-es, a 15-ös, a 115-ös, a 133E autóbusz, továbbá a 70-es és a 78-as trolibusz forgalmi rendjében.

A Buda és Pest közötti utazásra ebben az időszakban a környéken az M4-es metrót érdemes igénybe venni - írta a BKK.

Délután egyébként horthysta felvonulást tart a Mi Hazánk, abból az apropóból, hogy 100 éve választották kormányzóvá Horthy Miklóst, aki belevezette Magyarországot a második világháborúba. A Mi Hazánk felvonulása miatt több antifasiszta ellentüntetést is meghirdettek.