Az orvosi tanácsok ellenére is találkozott támogatóival Bolsonaro

A brazil államfő, Jair Bolsonaro vasárnap elhagyta az elnöki rezidenciát, és a kinn várakozó támogatóit köszöntötte. Annak ellenére, hogy az elnöki orvosi stáb sem javasolta, hogy ezt tegye. 

Fotó: SERGIO LIMA/AFP

Bolsonaro szűkebb stábjából legalább négy személynél diagnosztizálták már a koronavírust, ezért a tesztet az elnökön is elvégezték. Az első eredmény pénteken érkezett meg, és bár a brazil sajtóban elterjedt, hogy pozitív lett, később Bolsonaro maga jelentette be, hogy negatív az eredmény. Ugyanakkor a protokoll ilyenkor egy második, ellenőrző teszt elvégzését is előírja, aminek még nem tudni az eredményét, így az orvosi tanács az volt, hogy az elnök ne menjen sehova. Ennek ellenére a Guardian beszámolója szerint Bolsonaro nem csak köszöntötte, de hozzá is ért a demokárciaellenes (!) tüntetés résztvevőihez. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó