A forint rákapcsolt a social distancingre az euróval és a dollárral szemben is

Rég volt ennyire rossz napja a forintnak, szerda délután 353,4 forinton jegyezték az eurót, a dollárt pedig 326 fölött. Lehetne írni megint történelmi mélypontról, de az utóbbi hónapokban annyiszor volt már történelmi mélyponton a forint, hogy nincs már olyan nagy súlya ennek a kijelentésnek. Az elemzők többsége is tanácstalan az árfolyam jövőjét illetően.

 A dollár egyébként az európai recesszió hírére szárnyalásba kezdett az euróval szemben is, ez még tovább rontva az euróval szemben is gyengülő devizák helyzetét. A forinton kívül ide tartozik még a lengyel zloty és a cseh korona is, utóbbi a forintnál is nagyobbat esett.

Közben a rubel is nagyon rosszul van, de az orosz gazdaságot a koronavírus mellett az alacsony olajár is terheli, amit Szaúd-Arábia dühe zúdított Putyinékra. (Portfolio)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér