Online tüntetés és a legújabb magyar számok

napindító
2020 március 30., 04:59

AMIRE MA FIGYELNI KELL

Hétfőn az Országgyűlés minden bizonnyal megszavazza a Fidesz teljhatalom-törvényét. Minden bizonnyal Orbán Viktor is fel fog szólalni.

ÉS AMIT EL KELL OLVASNI

447-re nőtt a Magyarországon regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt két újabb beteg. 90 év felettiek voltak, és alapbetegségekkel küzdöttek.

Miért titok Magyarországon az, hogy hány egészségügyi dolgozó fertőződött meg a vírussal? Miközben Orbán Viktor szerint „ma a legnagyobb feladat éppen az, hogy őket védjük, mert ők lesznek azok, akik a többieknek tudnak majd segíteni”.

Koronavírusa lehet a győri jegyzőnek, a polgármestert is tesztelik. A városházát fertőtlenítették.

Ez a rohadt vírus akár megbékélést is teremthetne, de közös hazánk miniszterelnöke nem akarja a nemzet egységét”. Vasárnap este megtartották „az első online tüntetést”, amely a felhatalmazási törvény ellen tiltakozó, 100 ezer aláíró fölött járó petíció folytatása. A helyszínről tudósítottunk.

Jakab Ferenc: „Úgy tűnik, a járványgörbét ellaposítottuk”. A koronavírus-kutatócsoport vezetője szerint a korlátozások és a lakosság fegyelmezettsége nagyban lassítja a járvány terjedését. Szerinte aki átesik a vírusfertőzésen, az legalább 1-3 évig immunitást szerez, mondta.

A kormány szerint Magyarországon nincs és nem is lesz áruhiány. Az államtitkár szerint az elmúlt hetekben egyes boltokban lehetett látni üres polcokat, de ez csak azért volt, mert sokan „bespájzoltak”, a szokásos mennyiség sokszorosát vásárolták meg. A fuvarozók, kereskedők megfeszített munkájának köszönhetően sikerült pótolni ezt az árumennyiséget.

Egy új világ képei. A hét legjobb fotóin csupa olyasmit látunk, ami pár hete még elképzelhetetlen volt, de ma már mindennapos.

Trump 30 nappal meghosszabbította a járványügyi korlátozásokat. Közben legfőbb járványügyi tanácsadója vasárnap azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy több, mint százezer amerikai halhat meg a járvány miatt, és milliók fertőződhetnek meg.

Hétfőtől kötelező házi karantén lesz Moszkvában. Sokáig halogatták a szigorú intézkedéseket Oroszországban, de szombaton a határokat is lezárták, most pedig jön a szigorítás a fővárosban.