Egymást figyelő telefonok, Boris Johnson intenzíven

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Egymást figyelő telefonokkal engednék újra szabadon mozogni az embereket. Az osztrák és a német kormány is nagyon szimpatizál a koronavírusos kontaktkeresést automatizáló alkalmazásokkal. Ausztriában egyelőre a Zöldek nem engedték kötelezővé tételét, de 200 ezren máris használják, és a jövő héten megjelenik az összeurópai változata, a PEPP-PT is, aminek letöltését Angela Merkel személyesen ajánlotta a németek figyelmébe.

A magyar koronás fertőzöttek 12,5 százaléka egészségügyi dolgozó – mit jelent ez más országokhoz képest? Miután körülbelül három hete minden nap megkérdeztük, Gulyás Gergely elárulta az adatokat.

Intenzív osztályra került Boris Johnson. A brit miniszterelnök tesztje tíz napja lett pozitív, belázasodott, vasárnap ment be a kórházba, hétfő estére tovább romlott az állapota.

Hét dolog, ami megmagyarázhatja kiemelkedően alacsony német halálozási adatokat. Erős, ingyenes közegészségügy, tesztelés, és bizalom az államban.

Nem fizet a Bónusz Brigád. A vírusválság azonnal megreccsentette őket, az alapító sem tagadta, hogy “haladékot kértek” vagy 100 partnerüktől.

Szájmaszk-bűnözés: tízmilliókat csaltak ki orvosoktól, gyógyszertáraktól. Online árulták a maszkokat, de azok sosem érkeztek meg.

A románoknál kiderült az összefüggés: több teszt, több új fertőzött, csökkentették is a számot. Így már csökkent az új fertőzöttek száma is. Meg van oldva.

A szövetségi kapitány szerint összesen „körülbelül” 15 úszó és edző koronavírustesztje lett pozitív. Sós Csaba szerint megsínyli a sport a vírus miatti leállást, de a magyar úszók nem fognak hátrányba kerülni nemzetközi szinten.