Káslerre támadás, jogállami keretek és a maffiafőnök testvére

napindító
2020 április 15., 03:04

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

12 halálos áldozat, 67 új regisztrált fertőzött Magyarországon egy nap alatt. Összesen 1579 regisztrált fertőzésről és 134 halálos áldozatról lehet tudni.

Ilyen még nem volt: Balog Zoltán, a miniszter elődje is nyíltan Káslerre támadt az OORI igazgatójának kirúgása miatt. Az Orbán-korszakban ilyen látványos marakodást még nem tapasztalhattunk. Káslerék visszaszóltak, de közben a Semmelweis Egyetem is nyíltan Cserháti oldalára állt Káslerrel szemben. De mit lép a Főnök úr?

Székesfehérvár fideszes polgármesterét is váratlanul érte, hogy Kásler kirúgta a városi kórház főigazgatóját. Cser-Palkovics András úgy véli, hogy a közvélemény megnyugtatását szolgálná, ha a fenntartói intézkedést megalapozó eredményét megismerhetnék.

Donald Trump leállította az ENSZ egészségügyi világszervezetének finanszírozását. Az Egyesült Államok nem ad pénzt a WHO-nak addig, amíg nem tisztázzák, jól kezelte-e a járványt.

Amerikában elterjedt, hogy a hidroxi-klorokin gyógyíthatja a Covid-19-et, és ennek pár héten belül meg is lett a következménye. Hogyan keltett egy másra használt gyógyszer hamis reményeket? Miért vált hiánycikké az Egyesült Államokban, miután Trump is elkezdett róla beszélni?

Jogállami keretek között is lehet küzdeni a járvány ellen, nem kell választanunk az egészségünk és a jogaink között. Hidvégi Fannyval, az Access Now nevű nemzetközi civil szervezet munkatársával beszélgettünk a világjárvány, a technológia és az emberi jogok összefüggéseiről.

Az ukrán titkosszolgálat egyik tábornoka Oroszországnak kémkedett. Valerij Sajtanov vezérőrnagyot 2014-ben szervezhette be az FSZB.

Hiába a tiltás, az egész család összegyűlt az egykori olasz maffiafőnök testvérének temetésén. „Jó emberek vagyunk. Ha tényleg azok a maffiafőnökök lennénk, aminek mondanak minket, nem mernének így ránk támadni” - reagált egy rokon a vádakra.