Élelemhiány, gyanús gyorsteszt, és a legújabb számok

napindító
2020 április 22., 03:02

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Újabb 70 embernél azonosították a vírust, 12-en meghaltak. Itthon hivatalosan 2168-ra nőtt az igazoltan koronavírusos betegek száma.

Izgalmas kérdéseket vetnek fel egy nálunk is használt kínai gyorsteszt kamu referenciái. Négy igazolást tettek ki a weboldalra, egyik sem igazol semmit. A kormányzat pedig nem árulja el, hogy ellenőrizték-e a terméket.

Megkérdezték Szijjártót, a kormány tagjai másokhoz hasonlóan miért nem ajánlották fel a fizetésük egy részét az egészségügynek. A külügyminiszter elárulta, hogy „ilyen kérdésekről nem nagyon beszéltünk”.

Aki majdnem meghalt egy vuhani kórházban, azt a kínai propaganda sem győzi meg arról, hogy a kormány mindent jól csinált. Hiába igyekszik alternatív valósággal elkápráztatni állampolgárait és az egész világot a kínai kormány, egyre nyilvánvalóbb, hogy tényleg elhallgatták, mekkora a baj.

ENSZ: Megduplázódhat az élelemhiánnyal küzdők száma. A WFP szerint a világjárvány miatt bibliai méretű éhínségekkel szembesülhetnek három tucat országban néhány hónapon belül, ha most nem kezdik el biztosítani az anyagi forrásokat és a kereskedelem zavartalanságát.

Amerikában veszélyes lazításokba kezdtek, miközben Trump korlátozza a bevándorlást. Egy dél-karolinai polgármesternek a Cápa főcímdala csendül fel a fülében, akárhányszor az újranyitásról beszélnek neki.

A gyermekprostituáltakat már a családjaik is abuzálták. A magyar gyermekprostitúció áldozatai gyakran a mélyszegénységből kerülnek ki, és sokukat maguk a családjuk futtatja. A gyermekotthonok képtelen megmenteni ezeket a gyerekeket, védett házak pedig nincsenek számukra.

Elfogták az Iszlám Állam egyik legkeresettebb terroristáját Spanyolországban. Egy nagyon veszélyes és erőszakos egyiptomi az, aki éveket töltött a szíriai-iraki konfliktusövezetben az ISIS harcosaként.