A lazítások vidéki részletei, 1500 milliárdos mentőcsomag, és persze Donald Trump

napindító
2020 április 30., 05:16

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Budapesten és környékén maradnak a korlátozások, vidéken lazább intézkedések jönnek. A miniszterelnök lazításokat jelentett be.

Hétfőtől lépnek életbe a vidéki lazítások. A polgármestereknek a mostani hosszú hétvégén még lehetőségük lesz arra, hogy akár szigorúbb intézkedéseket is bevezessenek.

Az érettségi és a virágboltban vásárlás alapos indok az otthonunk elhagyására. Az anyák napját és az érettségit nem érinti a vírus.

Családi biciklitúra a karantén alatt? A gyermekotthonok fiataljai addig az udvaron számolják a fűszálakat. Hiába javasol kiscsoportos kijárást a járványügyi hatóság, a nevelők nem tudják vagy nem merik kivinni a zárlat alá került gyermekotthonokban élő gyerekeket.

12-vel több az elhunytak száma, 48 új fertőzött van, de 45-en meggyógyultak. 312-re nőtt a járvány áldozatainak száma Magyarországon.

A járványban a tudás ismét hatalom. Amint az emberiség egy valóban életbe vágó kérdéssel találta magát szemben, azonnal az évek óta lenézett, tekintélyes szakértők felé fordult. A gond csak az, hogy mindenki azonnali, egyértelmű válaszokat szeretne.

Donald Trump valamiért úgy érzi, hogy ez a járvány is csak róla szól. Szerinte Kína azon ügyködik, hogy elveszítse a 2020-as választást.

Az EU pénzügyi biztosa szerint 1500 milliárdos segélycsomagra volna szükség. Az EU összesített GDP-jének tíz százalékát kéne szerinte gazdaságélénkítésre költeni most, hogy a járvány miatt leállt a gazdaság.