Mentolos cigi és talajmenti fagy egy virágzó parlamenti demokráciában

napindító
2020 május 20., 05:38

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

42 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek, hárommal a halottak száma. Az aktív fertőzöttek harmada igényel jelenleg kórházi ellátást Magyarországon.

Átlagos munkanap egy virágzó parlamenti demokráciában. Közel 600 milliárd forint veszítette el a közpénz-jellegét, miközben szavaztak az állami megfigyelőrendszerről, közalkalmazotti státuszok megszüntetéséről, és a nemváltás jogi elismerésének tilalmáról.

Gyula fideszes képviselője kiállt a helyi ellenzékit rémhírterjesztésért feljelentő fideszes polgármester mellett. Kovács József azt írta, Hollik István is mellettük áll.

Fingers crossed: Mészárosék konzorciuma még versenyben van az atlétikai stadion építéséért. Úgy tűnik, nem lesznek visszabontható ülőhelyek.

„Egy teljes évszak kimaradt idén az életünkből” – Olvasóink utolsó fényképei, melyeket még a járvány előtti világban készítettek. Külföldi utak, családokkal töltött boldog vagy drámai pillanatok, rengeteg állat és sok olyan lefotózott jelenet, ami utólag értékelődött fel igazán.

Hétvégén az ország több pontján talajmenti fagy várható. Megdőlhetnek az ezekre a napokra vonatkozó hőmérsékleti minimumrekordok is.

Az USA leghíresebb abortuszellenes aktivistája halálos ágyán bevallotta, hogy fizettek neki a szerepléseiért. Norma McCorvey volt az alanya annak a legfelsőbb bírósági ítéletnek is, ami 1973-ban kiterjesztette az abortuszjogosultságot az Egyesült Államokban.

Életbe lépett a mentoloscigi-tilalom az EU-ban. Egy korszak lezárult.