Híznak a magyarok, dőlnek a szobrok

napindító
2020 június 12., 05:33

Hányan haltak meg a nagy kórházkiürítés első hónapjában? Nem volt olyan hatása a betegek túlélési esélyeire, hogy az már áprilisban jelentkezzen az összesített statisztikában. Viszont jóval kevesebben haltak meg kórházban, mint máskor.

A Nébih felmérése szerint átlagban egy kilót szedtek fel a magyarok a korlátozások alatt. És a pánikból megvett élelmiszerek még most is nagy mennyiségben ott vannak a háztartásokban.

Most élesben láttuk, milyen lenne az élet túltolt turizmus nélkül. De turisták nélkül sem az igazi. Egyre több európai országban kezdtek el gondolkozni azon, hol lehet az arany középút.

Dőlnek a szobrok. A George Floyd-tüntetések hullámai elérték Európát: gyarmatosítók és rabszolgakereskedők szobrait döntik le és szállítják el egyre több helyen. Ezzel együtt pedig felizzott a vita a múlttal való szembenézésről.

Bulgária a koronavírus-járvány második hullámával küzd. A bolgár kormány június végéig meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet.

Rossz, rosszabb és legrosszabb forgatókönyvek várnak Hongkongra. Heteken belül megszülethet az a törvény, ami révén Peking teljesen maga alá gyűrheti a városállamot. Hogy pontosan kikre vonatkozik majd a nemzetbiztonsági törvény, még mindig nem tudni, de a felmerülő lehetőségek nem sok reményre adnak okot a hongkongiaknak.

A Tinder többé nem tiltja le azokat, akik a Black Lives Mattert népszerűsítik az appon. Eddig egy hashtag is elég volt töröljék a profilt.

Az Újpest 200, a Debrecen 700 ezres büntetést kapott az MLSZ-től. Az előbbit a szabályzati előírások megsértéséért és két szurkoló elzárt területre való bejutásáért, az utóbbit a drukkereinek rendzavarása és a sportzónára vonatkozó szabályok súlyos megsértéséért marasztalták el.