Maruzsa: Északkelet-Magyarországon van a legtöbb iskolai erőszak

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az iskolai erőszak az ország északkeleti régiója magasabban reprezentált, mint a többi, mondta az oktatási államtitkár, Maruzsa Zoltán hétfőn a Kossuth rádióban. 

Maruzsa hozzátette, hogy ennek ellenére az ország minden területén vannak olyan iskolák, ahol megalapozott az iskolaőrség bevezetése.

Arról is beszélt, hogy az iskolaőröket a rendőrség fogja toborozni, de ez egyelőre még nem kezdődött el, mert a törvényt csak pénteken szavazták meg. A tervek szerint azonban a hatályba lépés után megkezdik a toborzást, augusztusban pedig a képzést is. Az iskolaőrök nem az oktatási intézmények alkalmazásában fognak állni, hanem a rendőrséghez tartoznak majd, de minden esetben együttműködési megállapodáshoz kötött a működésük. Az egyházi és magániskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök, de a későbbiekben, ha kérik, akkor ott is lesz rá mód. (via 24.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér