Drága tűzijáték, drága ménesbirtok, édes, drága Szerb Antal

napindító
2020 július 07., 03:36

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

A tűzijátékra többet költ majd a kormány, mint amennyit a válságra hivatkozva elvett a pártoktól. Nem azért felezte le a pártok költségvetését a kormány, mert égetően szüksége lett volna a pénzre. A szombathelyi fociakadémiára például duplaannyit adtak, mint amit a pártokból beszedtek.

Az európai főügyész figyelmeztet: bár Magyarország nem csatlakozott a szervezethez, vizsgálhatnak magyar ügyeket is. Laura Codruța Kövesi szerint politikai döntés miatt nem csatlakozott az ország az Európai Ügyészséghez.

Lázár mezőhegyesi ménesbirtoka újabb 8,5 milliárdot kapott a kormánytól. Korábban profitot ígért, mégis veszteséggel zárta a tavalyi évet a mintabirtok.

Az Indamedia tanácsadója az Index főszerkesztőjének leváltását sürgeti. Erdélyi Zsolt beszél először nyilvánosan arról, hogy Dull Szabolcsot le kéne váltani. Annak a cégnek dolgozik, amitől az Index működése függ.

A Századvég jogi szakértője leleplezte Szerb Antalt, mert vastagabb könyvet írt a világirodalomról, mint a magyarról. Ifj. Lomnici Zoltánt gimis kora óta nem hagyja nyugodni ez az ordító különbség.

A Honvédség szerint a mentésirányító utasításait követték a vértesszőlősi siklóernyős tragikus balesete során. Nyomozás indult a szerencsétlen mentés miatt.

A társaság központja, aki kislányokat hajtott fel Jeffrey Epsteinnek. Ghislaine Maxwell, a londoni és manhattani társasági élet központi figurája egyengette a munkás származású milliárdos útját a felső tízezerben, de a vád szerint törvénytelen szexuális vágyai kielégítésében is nélkülözhetetlen szerepet játszott. András herceg és Bill Clinton barátja ellen New Yorkban emeltek vádat pedofília miatt.

Újra le kellett tesztelni a brazil elnököt. Pedig Jair Bolsonaro nem is tartja veszélyesnek a koronavírust.