BKK: Folytatják az egyik legforgalmasabb biciklis útvonal fejlesztését, közben az autós forgalmi sávok száma nem csökken

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Új biciklisáv létesül a Ferenc körúton mindkét irányban, a leendő szakasz a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti bringahálózatot, és az átalakítással az autók által használható forgalmi sávok száma nem csökken – közölte a BKK.

A közlemény szerint a Teréz, Erzsébet és a József körút után a Ferenc körúton is biztonságosabban lehet biciklizni a jövőben, a fejlesztéssel elérik a Petőfi hidat az egybefüggő nagykörúti sávok, amik a híd járdáin keresztül csatlakoznak a Budán már meglévő hálózathoz. A körúti sáv meghosszabbításának köszönhetően a Nagykörútról közvetlenül elérhető lesz a budai rakparti kerékpárút és azon keresztül az új Mol Bubi gyűjtőállomás a BudaPart területénél.

Azt írják, az eredeti terveknek megfelelően a Ferenc körúton nem csökken az autóknak biztosított sávok száma: fontos cél a 2×2 sáv fenntartása, hiszen a Nagykörúton belül a forgalom a Ferenc körúton és a Szent István körúton a legnagyobb, mivel itt találkoznak a külvárosba vezető főutak (a Váci út és az Üllői út) a Duna-hidakkal. A mostani parkolók egy része is megmaradhat, a megszűnő parkolóhelyek pótlására a közeli Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot – írják.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült ideiglenes biciklisáv az Üllői út és a Váci út közötti, 3 km-es szakaszon. A nagykörúti kerékpársáv forgalma csak pár nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő Múzeum körúti biciklisáv forgalmát.

A BKK közölte, hogy a friss adatok szerint naponta legalább 4000-szer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált.

A biciklisáv mostani meghosszabbításával még többen választhatják ezen az útvonalon autó helyett a kerékpárt, így az autóval közlekedők is jobban tudnak haladni, a nagykörút belső szakaszai pedig csendesebbé, élhetőbbé válhatnak az ott lakóknak, az üzletekben vásárlóknak és a vendéglátóhelyeknek – írja a BKK.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér