Óriási hackertámadás, meglepett iskolák

napindító
2020 július 16., 05:41

„Nem gyerekmegőrzést akartunk csinálni, hanem fejleszteni”. Az autista gyerekekkel a legtöbb óvoda nagyon elutasító, de a Pestszentlőrinci Robogó Óvodában nemcsak fogadják a gyerekeket, hanem komoly fejlesztést is végeznek. Mindehhez csak egy nyitott, empatikus óvónő kellett, aki volt annyira lelkes, hogy módszertan nélkül is integrációt segítő projekteket dolgozzon ki.

Vannak iskolák, ahol meglepetten látták: felkerültek az EMMI listájára, és kapnak iskolaőrt. Több igazgató is azt mondta, nem kértek őröket, mégis kapnak.

1,5 milliárdból újítottak fel egy iskolát, de az ebédlőt elfelejtették megcsinálni. Így a gyerekeknek mindennap 1 km-t kell gyalogolniuk, hogy ebédet kapjanak.

A szlovák állam nem veszi meg a Nemzeti Futballstadiont, és a cégnek az eddigi juttatásokat is vissza kell adnia. A Slovan és a szlovák fociválogatott által használt stadion két szerződését vizsgálták meg, így jutottak erre.

A baloldal nyerte a macedón parlamenti választásokat. Zoran Zaev szociáldemokrata szövetsége kapta a legtöbb szavazatot, de az albán pártokon múlhat, ki alakít kormányt.

Ha egy nő nem viselt kesztyűt a piacon, nyilvánosan megkorbácsolták. Háborús bűnökkel vádolt dzsihadista pere kezdődött el a hágai bíróságon. Al-Hasszán volt a „rendőrfőnök”, amikor Timbuktut elfoglalták az iszlamisták, és brutális rendszabályokat vezettek be. Védői szerint nem biztos, hogy a vádlott állapota alkalmas a meghallgatásra.

Éveken át nem vették komolyan a nő panaszait, majd amikor a rendőrséghez fordult, a polgármester öngyilkos lett. Órákkal azután, hogy volt titkárnője befejezte rendőrségi vallomását a zaklatási vádakról, Szöul polgármestere búcsúlevelét hátrahagyva elment, hogy végezzen magával. A nő egy bocsánatkérést várt volna több évnyi megaláztatás után.

Óriás hackertámadás érte a Twittert: Joe Biden, Bill Gates és Elon Musk fiókját is feltörték. Ha ezer dollárt küldesz, kétezret kapsz vissza - ez az üzenet jelent meg egy sor híres ember oldalán. Az utóbbi idők legnagyobb hackertámadása söpört végig a Twitteren.