A magyarok hallgatnak, a belaruszok nem

reggel 4
2020 szeptember 01., 05:50

„Miért hallgatnak a magyarok, miért nincs egyetlen szavuk se arra, ami történik?” Az SZFE diákjai keserű virrasztásra emlékeztető tiltakozáson búcsúztak el tanáraiktól és az egyetemüktől. Enyedi Ildikó és Bodó Viktor is bejelentették, hogy nem tanítanak addig, amíg nem áll vissza a hatalom által elfoglalt egyetem autonómiája.

Vidnyánszky: Nem örülök. „Bennem különösképpen megvolt a szándék arra, hogy próbáljunk meg együtt gondolkodni.”

Karácsony: Az Index után az SZFE is megmutatta, hogy nem kell mindig megalkudni. Szerinte a hatalom nem tud mit kezdeni a tisztességes kiállással.

Új alaptantervvel, iskolaőrökkel és járvánnyal kezdődik az iskola. Vége a vakációnak.

Ilyen egy átlagos nap egy unalmas, parlamentáris demokráciában. Egy nyár végi hétfő eseményein néztük végig, mire is gondolhatott a miniszterelnök.

A belarusz ellenzék bírja cérnával – de a diktátor is. A hétvégén ismét hatalmas tüntetések voltak Lukasenka ellen. Lukasenka ismét kivezényelte a karhatalmat a tüntetők ellen. De nem volt se összecsapás, se döntő fejlemény a minszki állóháborúban.

Trump híres támogatója belehalt a koronavírusba, majd a járványt bagatellizáló posztok jelentek meg az oldalán. Herman Cain halála előtt kiállt a maszkviselés ellen. Úgy tűnik, van, aki továbbvigye az örökséget.

Több százan ragadtak egy francia vonaton. Öt óra lett volna az út, végül egy nap alatt sikerült megtenniük. A vasúttársaság a jegyár háromszorosát adná vissza.