Elfoglalták egyetemüket az SZFE hallgatói

oktatás
2020 szeptember 01., 05:33

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóságának egy része az augusztus 31-i demonstráció után bevonult az Egyetem épületébe, szimbolikusan elfoglalta azt és deklarálta, hogy a várható új vezetőség tagjait az épületbe be nem engedi” - olvasható a Hallgatói Önkormányzat közleményében.

A hallgatók koradélután tartanak fórumot, ekkor megfogalmazzák pontos szabályaikat és követeléseiket, nyilatkozatot ezután tesznek, közösen.

link Forrás

Szurdi Panni, a HÖK sajtósa az ATV reggeli műsorában azt mondta, éjjel barikádot állítottak a hallgatók, ők döntik el, milyen vezetőket, oktatókat engednek be, és kiket tartanának távol az intézménytől. Mintegy kétszázötvenen táboroztak le az épületben.

Egy hosszú és erőszakos folyamat végén pénteken kiderült, hogy elvonják a demokratikusan választott szenátus legfontosabb jogköreit, amire az SZFE szinte teljes vezetése lemondott. A hallgatók körében végzett felmérés szerint 100 százalékos az elutasítottsága annak, ahogy az alapítványi formára való átállás történt, és 96 százalék szerint közös cselekvésre van szükség. Vidnyánszky Attila nem örül.

photo_camera Fotó: Kremmer Sarolta
photo_camera Fotó: Kremmer Sarolta

A tegnap esti tüntetés legerősebb mondatairól tudósítást közöltünk, videóriportunkban pedig az egyetem vezetői és hallgatói is megszólalnak.