Versfelolvasással tüntettek az SZFE előtt

oktatás
2020 szeptember 02., 17:20

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hétfő este demonstrációt tartottak az egyetemük függetlenségének elvesztése miatt, majd éjfélkor, abban a pillanatban, amikor a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium átvette az irányítást az intézmény fölött, lezárták az épületet. Az egyetem vezetői eleget tesznek Vidnyánszky Attila meghívásának, és találkoznak vele, de a HÖK közölte: csak akkor hajlandók tárgyalni, ha visszamennek a kiindulópontra.

Este hat órára élőláncos versfelolvasást szerveztek a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt, ahol az alkalomhoz illő, rövid verseket mondtak el körülbelül ezer ember előtt.

Ez volt Nemes Z. Márió verse:

link Forrás

Parti Nagy Lajos pedig egy 20 éves versét, a Szívlapátot olvasta fel:

link Forrás

Schilling Árpád rendező délután a Facebookon többek között ezt írta az SZFE ellenállásáról: „Sokan kérdezik tőlem, hogy van ennek az egyetemfoglalásnak valami értelme. Lesz ebből valami? Elérhető a cél? Tíz éve nem érhető el semmiféle cél. Először a falig tolnak, amikor meg jajgatsz, akkor hisztérikus bajkeverőnek bélyegeznek, megaláznak, majd ellehetetlenítenek. Ez a módszer, és ez ellen nincsen más eszköz, csak a permanens ellenállás, meg hát az apátia. Aki ma még jóhiszemű a hatalommal szemben, az vagy annyira fél, hogy már belebolondult, vagy személyes érdekei miatt menekül a hazugságba. Nincs konszolidáció, és nem lesz soha. Aki tisztességes, emberséges és demokratikus viszonyokra vágyik, az vagy emigrál vagy elkeseredett küzdelmet folytat.”

photo_camera Fotó: Halász Júlia
photo_camera Fotó: Halász Júlia
photo_camera Fotó: Halász Júlia
photo_camera Fotó: Halász Júlia