Nincs nap, nincs óvodapedagógus, van novicsok

reggel 4
2020 szeptember 10., 05:44

Törvénytelen állapotot okozott az óvodapedagógusok hiánya, de aztán megoldották: rendeletet hoztak, hogy ne kelljen annyi. Mostantól nem lesz baj, ha délutánonként csak pedagógiai asszisztens felügyel a gyerekekre. Pedig vannak olyan gyerekek, akiknek szükségük lenne az egyéni fejlesztésre, amit a délutáni órákban kaphatnának.

L. Simon az SZFE-ügyről: Ez nonszensz. A fideszes képviselő szerint az egyetem vezetése maga előtt tolja a diákokat, politikai vitát folytatnak, és nem hajlandóak tárgyalni.

„Mintha eljött volna a világvége” - San Franciscóban nem látni a Napot a bozóttüzek miatt. Az Egyesült Államok nyugati partvidékének mindhárom államában hatalmas tüzek pusztítanak. Az oregoni kormányzó szerint ez lehet az állam történetének legnagyobb vesztesége, mind emberéletben, mind természeti és épített örökségben.

Hátborzongató levelet írt a Nobel-díjas fehérorosz író. Szvetlana Alekszijevicsen kívül mindenki börtönbe került vagy eltűnt az ellenzéki tanács vezetéséből.

Die Zeit: A német kormány biztos benne, hogy az orosz titkosszolgálatok meg akarták ölni Navalnijt. Szerencsés körülmények sora kellett hozzá, hogy túlélje.

Az amerikai külügyminiszter szerint magas rangú orosz vezetők irányíthatták Navalnij megmérgezését. Az USA válaszlépéseket tervez.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint a koronavírus-oltás lesz minden idők legnagyobb szállítmányozási kihívása. Főleg Afrikában és Dél-Kelet-Ázsiában lehet szükség repülőgépes szállításra, de az egész világon kb. 8000 Boeing 747-esnyi szabad kapacitásra lehet szükség.

Ferenc pápa: Az evés és a szex gyönyöre Istentől való. Szerdán megjelent interjúkötetében állítja ezt a katolikus egyház feje, aki szerint túlbuzgóság volt korábban tagadni ezt.