Digitális tanrendre áll át a koronavírus miatt a fővárosi Kölcsey Gimnázium nyolc osztálya

oktatás
2020 szeptember 15., 15:11

Kedden digitális tanrendet rendelt el az Operatív Törzs budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium nyolc osztálya esetében - írja a hvg.hu, értesüléseiket a Belső-Pesti Tankerületi Központ is megerősítette.

A lap azt írja, az iskolában már a múlt hét közepén tíz igazolt fertőzött diákról tudtak különböző osztályokban. A jelenleg érvényes protokoll szerint azonban ilyenkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ közösen döntik el, hogy egy fertőzéssel érintett iskolában át kell-e állni digitális oktatásra. Ennek bevezetéséről csak az operatív törzs dönthet, ez történt meg most a Kölcseyben.

A tankerület arról tájékoztatta a hírportált, hogy az érintett nyolcon kívül „a többi osztály az érvényben lévő járványügyi előírások és ajánlások betartásával folytatja az oktatást”.

A 444-en épp ma írtunk részletesebben egy miskolci általános iskola helyzetéről, ahol az iskolavezetés napok óta vár a járványügyi hatóságok segítségére a vírus terjedésének megakadályozásában. A szülőket a minap tájékoztatták kétségbeesett levélben a helyzetről.