470 ezer forintot kell fizetnie a férfinak, aki betontömböt gurított a debreceni intercity elé

392.000 forint pénzbüntetés és közel 78 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Debreceni Járásbíróság azt a 27 éves férfit, aki 2018. július 20-án 18 óra 45 perc körül Debrecenben, a Kassai út mellett található 100-as számú nyílt vasúti pályatestnél, egy gyerek társaságában egy 40x40 centis betontömböt gördített a Nyíregyházáról Debrecenbe tartó intercity vonat elé.

A vonaton 120 utas, a kalauz és a mozdonyvezető tartózkodott, aki a betontömböt látva 100-ról 76 km/h-ra csökkentette a sebességet, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A mozdony kiütötte a sínekről a betontömböt, és anyagi kár keletkezett a vonatban, személyi sérülés viszont nem történt.

A bíróság közlekedés biztonsága elleni bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és megállapították, hogy a vele lévő gyerekkorú ismerőse nem vett részt a bűncselekmény elkövetésében.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.