470 ezer forintot kell fizetnie a férfinak, aki betontömböt gurított a debreceni intercity elé

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

392.000 forint pénzbüntetés és közel 78 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Debreceni Járásbíróság azt a 27 éves férfit, aki 2018. július 20-án 18 óra 45 perc körül Debrecenben, a Kassai út mellett található 100-as számú nyílt vasúti pályatestnél, egy gyerek társaságában egy 40x40 centis betontömböt gördített a Nyíregyházáról Debrecenbe tartó intercity vonat elé.

A vonaton 120 utas, a kalauz és a mozdonyvezető tartózkodott, aki a betontömböt látva 100-ról 76 km/h-ra csökkentette a sebességet, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A mozdony kiütötte a sínekről a betontömböt, és anyagi kár keletkezett a vonatban, személyi sérülés viszont nem történt.

A bíróság közlekedés biztonsága elleni bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és megállapították, hogy a vele lévő gyerekkorú ismerőse nem vett részt a bűncselekmény elkövetésében.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót