Jellinek Dániel elismerte, hogy tárgyalnak a Budapest Airport felvásárlásáról

2020 október 9., péntek 14:45

Miután péntek reggel a Bloomberg megírta, hogy Orbán Viktor körüli gazdasági szereplők ismét tervbe vették, hogy megvásárolnák a Budapest Airport-ot, délután az Indexnek erősítette meg Jellinek Dániel, az Indotek Csoport vezérigazgatója, hogy valóban van magyar érdeklődő, és egy amerikai és magyar cégekből álló konzorcium tárgyal a felvásárlásról.

A Jellinek vezette Indotek jelenleg az egyik legjelentősebb ingatlanbefektő Magyarországon, hozzájuk tartozik a Corvin Pláza, a Duna Pláza, az EMKE irodaház és a Gellért szálló, de az Indotek volt az, ami felvásárolta Tiborcz István Appeninn részvényeit is.

Jellinek elmondta, hogy „az Indotek Csoport által szervezett konzorcium kizárólag politikai kapcsolódással semmilyen formában nem rendelkező professzionális szereplőkből áll”.

Ugyanakkor az üzleti tárgyalások bizalmas jellege miatt további tájékoztatást nem adhat, tette még hozzá.

A Bloomberg pénteken azt írta, hogy egy magyar cégekből álló konzorcium, aminek tagja a Mol is, egy Orbán családjához közeli üzletember vezetésével adott vételi ajánlatot a jelenlegi tulajdonosoknak. A Budapest Airportnak jelenleg egy szingapúri befektetési alao (23,33 százalék), egy kanadai nyugdíjalap (21,23 százalék) és a német AviAlliance (55,44 százalék) a tulajdonosa, és a gazdasági lap információ szerint egyikük sem készül megválni a budapesti repteret tulajdonló cégtől.