A Pedagógusok Szakszervezete szerint eddig három tanár halt meg koronavírusban

oktatás
2020 október 13., 19:11

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) három olyan tanárról tud, akik igazoltan koronavírus-fertőzés következtében haltak meg - írja a 24.hu. A lap értesülései szerint az elhunyt pedagógusok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Budapesten és Vas megyében tanítottak. Egyiküket, akiről a 444 is írt, először fel sem tüntették a hivatalos statisztikában, csak a kérdéseink után.

A Pedagógusok Szakszervezete többször kérte a döntéshozókat, teszteljék a tanárokat, az idősebb pedagógusokat pedig mentsék fel a munkavégzés alól.

„Erre is »nem« volt a válasz. Úgy tűnik, hogy az oktatásban dolgozók feláldozhatók. Azt sem lehet tudni, hogy hol, milyen mértékben terjedt el a járvány, az adatokhoz nem fér hozzá a szakszervezet, a kormányzati szervek titkolóznak. Majd jön a szünet és söpör. És az óvodákban? Ott nincs is szünet” - írt a Facebookon a PSZ budapesti szervezete.

A PSZ korábban felmérést is készített a tanárok között, amiből kiderült, erősödik a pedagógusok félelemérzete a gyorsan terjedő koronavírus miatt. De a kormány nem gondolja, hogy baj lenne, szerintük a védekezés jelenlegi szintje elegendő az iskolákban.