Kövér László eddig összesen 79 millió forintra büntette a parlamenti képviselőket

2020 október 28., szerda 7:50

Kövér László házelnök 2010 óta összesen 79 millió büntetést szabott ki a paralmenti képviselőkre, az összegnek pedig csak a 0,56 sújtotta a fideszes politikusokat, írja a Népszava.

Bőkezűen osztogatta a házelnök a pénzbüntetéseket a parlamentben, amit mindig a képviselők fizetéséből vonnak le. A fideszes politikusok valószínűleg már csak azért sem kaptak annyiszor pénzbüntetést Kövértől, mint az ellenzékiek, mert nekik nem kell politikai akciókhoz folyamodniuk, ha a véleményüket akarják hangoztatni.

Legutóbb Jakab Péter, a Jobbik elnöke kapott rekordmagas 5,7 millió forintnyi büntetést a házelnöktől, amiért egy zsák krumplit akart tenni Orbán Viktor asztalára, hogy ezzel hívja fel a figyelmet, hogy szerinte a borsodi választásokon hogyan nyerhetett a Fidesz.

A házelnök akkor oszotta ki a legtöbb büntetést, amikor 2018-ben a túlóratörvény megszavazásakor az ellenzék elfoglalta a pulpitust. Akkor több politikus is összesen több mint 40 millió forintnyi büntetést kapott.

A lap szerint a kiszabott büntetések száma főleg azóta emelkedett meg, hogy elfogadták a Lex Hadházy néven elhíresült törvényt, ami lehetővé teszi, hogy a képviselők tiszteletdíjának hat havi összegére is büntethessék őket.