Amerikaielnökválasztás2020
Trump
43%
232
Biden
57%
306

Egy japán kisváros polgármestere most jött rá, hogy ő Jo Baiden

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy váratlan szereplővel vett újabb fordaulatot az emerikai elnökválasztás, amikor egy japán kisváros vezetője 73 év után rájött, hogy ő Jo Baiden.  A 15 ezer lakosú Jatato polgármesterét, Jutaka Umedát izgatottan értesítették a családtagjai az amerikai elnökválasztás után, hogy fonetikusan olvasva tulajdonképpen az ő nevét is lehet Jo Baidennek ejteni. 

A kanji írásjeleket ugyanis többféleképpen is lehet olvasni, így a polgármester nevében a ume és da akár úgy is ejthető, hogy bai és den. A Jutakát pedig dzsónak is lehet mondani, így pedig egyből úgy hangzik, mint a demokrata elnökjelölt neve. 

A felfedezés után a japán polgármester azt mondta Joe Bidenről, hogy közel érzi magához az amerikai politikust. „Úgy érzem, mintha én is nyertem volna a választáson, amikor az előrelátható győzelméről hallottam” -mondta elérzékenyülve. A rendkívüli felfedezést pedig a település népszerűsítésére szeretné felhasználni. (The Japan Times/BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!