Maximális lojalitás: a köztévén még mindig nem nyert Biden, bizonytalanság van

Média
2020 november 10., 09:50

A kormányzati oldalakon mindenféle kritika nélkül közlik Donald Trump állításait az állítólagos választási csalásokról, amikről már rendre bebizonyították, hogy féligazságokon és hazugságokon alapulnak. A közmédia egyszerűen nem számolt be arról, hogy Joe Biden lesz az USA következő elnöke – pedig arról igen, hogy már Orbán Viktor is gratulált neki –, az Origo pedig megalkotta a tökéletes címlapot, ami szerint: „Teljes a káosz Amerikában: több, nagy médium szerint Joe Biden győzött, de Donald Trump a Twitteren azt írta, hogy ő nyert”.

A jelek szerint a közmédia kész a legvégsőkig kitartani, az M1-en ugyanis reggel Fábián Barna kérdezőművész közel 9 percen át beszélgetett a fideszes Alapjogokért Központ egyik arcával, Koskovics Zoltánnal arról, hogy „egy héttel az elnökválasztás után továbbra is sok a bizonytalanság az Egyesült Államokban”, mert bár Biden megtartotta a győzelmi beszédét, de Trump bírósághoz fordul a levélszavazatok miatt.

link Forrás

Általában csalásgyanút emlegetve Fábián Barna arról beszél, hogy Trump nem illik bele az amerikai elnökök sorába, mert egyéniség, saját gondolatai vannak, és nem illik bele a fősodorba. Koskovics szerint Trump médiaellenszélben kormányzott négy évig, alig hagyták kormányozni, a fősodorba tartozó média uszított az elnök ellen, a demokraták pedig a modern amerikai történelemben páratlan módon szabotálták a tevékenységét. Azt mondta:

„Én azt hiszem, hogy amerikai elnök ehhez hasonló ellenszélben nem dolgozott még a történelem során. Kétségkívül a 19. században volt egy polgárháború is, de akkor legalább Abraham Lincoln dolgát az intézményrendszer nem akadályozta.”

A közmédia honlapján persze csak a trumpista narratíva jelenik meg. Érdekesség, hogy tegnap olvasói szavazást indítottak arról, hogy történtek-e csalások az elnökválasztáson, este 8-ig lehet szavazni, de azt, hogy hogy áll a szavazás, nem mutatják meg. :D

Utólag egyébként már látszik, hogy Joe Biden egészen sima győzelmet aratott.