Nem vár vissza az iroda a járvány után

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn
  • Harmadik adásával jelentkezik a Pozitív, a 444.hu szombati podcast sorozata, amelyben arra keressük a választ, hogyan alakulhat át a világ a koronavírus-járvány után.
  • A mai adásban azt járjuk körbe, hogy hogyan változik meg a járvány miatt az, ahogy és amit dolgozunk. Kotsis Ádámmal, a Boston Consulting Group tanácsadójával arról beszélgetünk, hogy a home office után visszatérünk-e valaha az irodákba, és ha igen, mit fogunk ott csinálni. Scharle Ágotával, a Budapest Intézet vezető kutatójával pedig azt vesszük sorra, hogy hogyan segíthetne az állam azoknak, akik a járvány alatt elveszítették az állásukat, hogy a válság után hamar el tudjanak helyezkedni.
  • Szó lesz arról, hogy mi volt a legnagyobb meglepetés a távmunkára való átállásban, hogy hogyan változnak meg a városok akkor, ha másképpen fogunk dolgozni, és hogy kiket érintett a legrosszabbul a járvány okozta válság.
  • Ha még olvasgatnál a témában, még egy kis olvasnivalónak ajánlom az Economist esszéjét az iroda “haláláról”, a városok átalakulásáról a Cushman & Wakefield, a BBC és a Wall Street Journal elemzését, az ENSZ javaslatát az átmeneti alapjövedelemről és a Nature cikkét arról, miért lett a járvány alatt több európai országban is népszerű elképzelés az alapjövedelem.
  • A Pozitív adásait megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is, vagy meghallgathatod itt a cikkben.
  • Túl hosszú a podcast vagy éppen, hogy túl rövid? Eszedbe jutott még valaki, akivel érdemes lenne beszélni vagy egy téma, amit földolgozhatnánk? Ha van bármilyen észrevételed, javaslatod van a podcastjainkkal kapcsolatban, azt írd meg podcast@444.hu címre!

Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #249 [H]: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom