Orbán: Amit Szájer tett, az nem fér bele, nem elfogadható és nem védhető

POLITIKA
2020 december 02., 17:24

A Magyar Nemzet azt írja, „Szájer József a mai nappal kilépett a Fideszből”, a „volt EP-képviselő a párttagságáról való lemondást Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának címzett egymondatos levelében jelentette be”.

A Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke így értékelte Szájer kilépését:

„Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.”

Orbán Viktor miniszterelnök Bajorországban sörözik Gulyás Gergely fideszes frakcióvezetővel és Szájer Józseffel, a Fidesz EP-képviselőjével 2018. január 6-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök Bajorországban sörözik Gulyás Gergely fideszes frakcióvezetővel és Szájer Józseffel, a Fidesz EP-képviselőjével 2018. január 6-án. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Kedden derült ki, hogy péntek éjjel Szájer Józsefet, a Fidesz alapítóját, az Alaptörvény szövegezőjét, a Fidesz és az Európai Néppárt közti híd fenntartóját egy homoszexuális orgiából az ereszcsatornán mászva, meztelenül menekülve, vérző kézzel, ecstasyval a hátizsákjában találta meg a belga rendőrség.

Két fideszes EP-képviselő is nyilatkozott az ügyben: Hidvéghi Balázs szerint emberek vagyunk, Szájer József is esendő, az vesse rá az első követ, aki bűntelen, Deutsch Tamás pedig azt mondta, hogy ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem kíván senkinek a hálószobájában kutakodni.