Koronavírus-számok Magyarországon 05.14.
Elhunytak + 71 Σ 29 041
Kórházban - 170 Σ 2 612
Fertőzöttek + 1 190 Σ 796 390
Tesztek + 18 901 Σ 5 607 336
Egyszer oltottak + 62 831 Σ 4 483 598

Eddig öt gyártótól kötöttek le vakcinákat Magyarországra

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Müller Cecília pénteken arról beszélt, hogy már 42549 kapta meg az első védőoltását az egészségügyi dolgozók közül. Elmondta azt is, hogy csütörtökön négy idősotthonban is oltottak már. Bejelentette, hogy a jövő héten újabb vakcinaszállítmány érkezik az országba: a Pfizer vakcinájából újabb keddre 39 ezer fő beoltására alkalmas mennyiséget várnak. És egy kisebb mennyiséget a Modernától is várnak, de ennek nem ismert a szállítási időpontja és a mennyisége sem.

Újságírói megkeresésre árulta el, hogy Magyarország már több mint 19 millió vakcinát kötött le (ennek a fele jelenti az oltható személyek számát, mivel két oltás kell a védettség kialakulásához). Cégek szerint:

  • A Pfizerből közel 3,3 millió ember beoltására alkalmas mennyiséget,
  • a Modernából 872 ezer főnek elgendőt,
  • az AstraZeneca vakcinájából 3,27 millió embernek elegendőt,
  • a Janesnéből 2,18 millió embernek elég,
  • a CureVactól 250 ezer ember oltására elegendő adagot rendeltek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.