Lemondott az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke

oktatás
2021 január 18., 09:59

Távozik posztjáról Csernai Mihály, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke. Facebook-posztjában, amit a 24.hu idézett, azt írta, egyáltalán nem látja az egyetem körüli válság végét, elfáradt, úgy látja, elérte a reális cselekvések határát, és minden elvével ellentétes fenntartani a jelenlegi állapotot.

„Rendkívül örülök, hogy a választási programomból, még ha némileg kényszer hatására is, több minden mostanra megvalósult és egy nyitott, saját magára reflektálni képes, részvételi demokráciát működtető közösség vezetője lehettem.”

Az egyetem vezetését ősszel megszerző kuratórium múlt héten elismerte, új helyszínekre telepítenék szét a képzéseket, a Vas utcai Ódry Színpad pedig a református egyházhoz kerülhet.

Miután az utóbbi hónapokban számos tanár felmondott - legutóbb Fullajtár Andrea - újakra van szükség. Szombaton írtuk meg, hogy tanítani fog az egyetemen többek közt Velkovics Vilmos HírTV-s műsorvezető és Baska Barbara, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit készítette.