Kövér László még mindig ugyanúgy van, ahogy lenni szokott

2021 február 1., hétfő 14:29

A demokratikus nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik Brüsszel központosító törekvései, valamint Soros György és a nemzetközi óriáscégek által épített globális utópia ellen - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a DoRzeczy lengyel konzervatív hetilapnak adott interjúban.

Az interjúban elmondottakról beszámolt a Magyar Távirati Iroda is, a tudósítás szerint a házelnök azt mondta, az EU azért bírálja Lengyelországot és Magyarországot jogállamisági kérdésekben, hogy

„a brüsszeli bürokrácia felülkerekedjen a tagállamok szuverenitásán azzal a céllal, hogy alárendeljék őket úgy, amint az egy központosított birodalomban szokás”.

😲

A Brüsszel és a nemzetállamok között zajló konfliktus egy szélesebb geopolitikai harc része - folytatta Kövér, kifejtve: a világgazdaságban olyan erők alakultak ki, „amelyek befolyása, pénze, a nekik alárendelt média és politikusok messze túlmutatnak a (központosított) európai állam lehetőségein”. Lényegében „amolyan, alakulóban lévő virtuális, nyugati, transzatlanti birodalomról” van szó. Az ezt építő „korrupt politikai elitnek” nemzetállamként (😲) áldozatul esett az Egyesült Államok is - értékelte a házelnök.

Szerinte Nyugaton jelenleg a politika szintjén zajlik a harc, mert a médiából „a jobboldali újságírók már kiestek, cenzúrázzák őket”. 😲 Lapokból igen sok van, de mindegyik ugyanazt mondja, úgy, mint a kommunizmus idején Lengyelországban vagy Magyarországon volt - tette hozzá a politikus. Hasonlóképpen értékelte a konzervatív gondolkodású tanárok helyzetét is az egyetemeken. 😲

Az Országgyűlés elnöke szerint a politika területén folyó harcban „a demokratikus, nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik”. E téren „megakadályozhatjuk annak a határnak az átlépését, amelyen túlról már nem lesz visszatérés” - fogalmazott.

Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

Amennyiben a következő választásokon, a következő évtizedekben Közép-Európában „nem védjük meg a nemzeti kormányokat, nem kizárt, hogy mire gyermekeink elérik a mi mai életkorunkat, Európa már negyedik birodalommá válik”, ahol a nemzetállamoknak, nemzeti kultúráknak nem lesz jelentőségük - figyelmeztetett.

A magyar közjogi méltóság szerint „Identitásunk kiirtására fognak törekedni, akár a tömeges bevándorlás, akár a gender terjesztése révén”. 😲

A Soros György szerepét firtató kérdésre válaszolva, Kövér a kommunista utópiához hasonlította a nyitott társadalom eszméjének a milliárdos által képviselt változatát. Az elmélet megvalósításához szerinte Soros politikusokat is lefizetett. A pénzember azonban „csak egy jelképes személy”, mögötte óriáscégek állnak.

Kövér szerint a lengyel és magyar állampolgárok többsége egyelőre kormányaik mellett áll ki. Soros hívei viszont, „a lefizetett emberek révén nap mint nap próbálják kiterjeszteni befolyásukat a médiában, az igazságügyben, a korrupt politikusok körében”.

A nemzetközi cégek olyan erővel rendelkeznek, mellyel az államoknak és a demokratikusan megválasztott kormányoknak nehéz szembeszállniuk, ezért védeni kell az uniós alapszerződésekben rögzített „minden betűt, minden bekezdést” - mondta Kövér László.