Bencsik András az SZFE-ről: Rávetődött a fény egy szutykos odúra, ahol ez a büdös, ótvaros szekta meglapult

A Hír Tv-ben, a legutóbbi Sajtóklubban Bencsik András, a fideszes tábor egyik nagy megfejtője elmagyarázta a Színház- és Filmművészeti Egyetem megszállásának történetét fideszes szemszögből:

„rávetődött a fény egy ilyen szutykos odúra, ahol ez a büdös, ótvaros szekta meglapult. És ezek elkezdtek hisztériázni, amikor rájuk vetítődött… tehát kinyitották az ablakot, beáradt a napfény, és ezek kimenekültek, mert nekik az volt a jó.”

link Forrás

Bencsik szerint „nem véletlen, hogy a Színművészetin volt a legmocskosabb, leglepukkadtabb, legkoszosabb, legótvarabb a szó fizikai értelmében a helyzet, mert vélhetőleg ezek a morális terhek, amiket ezek cipeltek magukkal. Így érezték magukat biztonságban, hogy minden olyan reves, olyan lepusztult, lepukkadt volt, és hideglelést kaptak, amikor beáradt a friss levegő, amikor tiszta, világos, kifestett falakkal találkoztak.”

A műsor végén azt mondta, „megyünk tovább, egyik egyetem a másik után tisztul meg”, „ezek pedig elmúlnak, mint egy pattanás”, a posztkommunizmus egy betegség volt, több mint 20 évig tartott, amíg ebből a gusztustalan állapotból egy tiszta világba áttértünk, most ez történik, tisztul a világ.

Bencsik egyébként a létező szocializmusról 1986-ban még sokkal kedvesebben írt, de már sok éve nem tartja magát kommunistának.

Bencsik András nemrég azt állította az SZFE-s diákokról, hogy „szeretik a füvet és az egyéb élvezeti szereket”, de nevezte már Mannfred Webert szar embernek, akit őszintén utál, és szerinte Szabó Tímea amilyen ronda, olyan gonosz. Bencsik szerint a Fidesz-közeli milliárdosok „szerencsésen versenyeztek”, Orbán pedig egy géniusz.

Nemrég egy másik fideszes tévében is azzal igyekeztek lejáratni az elfoglalt egyetemet, hogy ott kosz van, ezt az egyetem szintén elfoglalt Facebook-oldala is megosztotta.