A fideszes Szabó Zsoltot választották a Magyar Triatlon Szövetség elnökének

POLITIKA
2021 február 09., 13:53

A Magyar Triatlon Szövetség tisztújító közgyűlésén a tagság nagy többséggel választotta meg új elnöknek Szabó Zsolt, Heves megyei fideszes országgyűlési képviselőt.

A szervezet közölte, hogy a közgyűlésén nagy különbséggel szavaztak további bizalmat Lehmann Tibor szakmai alelnöknek is, míg társadalmi alelnöknek Pozsgay Gábor ügyvédet választották meg.

A hatvani Szabó Zsolt megbízatása 2024-ig szól. Politikusként városi és megyei szinten már korábban is támogatta a sportágat, valamint annak rendezvényeit – írja az MTI.

Szabó Zsolt volt az, akinek állítólagos 1,2 milliárd forintos offshore-számlájáról jelentek meg cikkek, az ügyben nyomozás is indult. Az is emlékezetes dobása volt, hogy kivette az ajándékokat a Mikulás kezéből, hogy ő adja oda a gyerekeknek.

Szabó Zsolt
photo_camera Szabó Zsolt Fotó: kormany.hu

Tavaly ősszel a rendőrség közölte, hogy Hadházy Ákos feljelentése után nyomozást rendeltek el bizonyos közbeszerzések és koncessziós eljárások befolyásolása miatt. Hadházy arról írt, hogy a fideszes Szabó Zsolt hatvani körzetében „a közbeszerzések kísértetiesen hasonlítanak ahhoz, ami Boldog István körzetében volt látható és nyilvános adatok alapján is állítható, hogy Szabó Zsolt részt vett a szervezésben”.

Az elnöki posztra Zahorecz Zsolt pályázott még – ellentétben a korábbi elnökkel, az Orbán fogorvosaként ismert Bátorfi Bélával –, míg szakmai alelnöknek Kuttor Csaba is jelölt volt.

A Magyar Triatlon Szövetség egyik elnökségi tagja, Zelcsényi Miklós két napja gyakorlatilag arról írt a Facebookon, hogy a fideszes jelöltet kell támogatni, ha azt akarják, hogy legyen pénz is a sportágban: „Nem kell messze visszatekinteni a történelembe, láthattuk, hogy jár egy megnyert de mégis elvesztett főváros. Lehet morogni, sarat dobálni és felháborodni, de ha azt szeretnénk, hogy ne csak jó szándék és megújulás legyen hanem pénz is a célokra akkor nem kérdés, hogy kit kell elnöknek megszavazni.”

Az elnökségi tagok és az ellenőrző testület megválasztása a pénteki, megismételt közgyűlésen folytatódik.