Várkonyi Andrea fogja menedzselni Mészáros Lőrinc jótékonykodását

jótékonyság
2021 április 28., 14:13
photo_camera Illusztráció: Botos Tamás

A 24.hu írta meg februárban, hogy Várkonyi Andrea tavaly megalapította a Whitedog Media Kft.-t. Ennek a cégnek lett a feladata a Mészáros-csoport egyik jótékonysági programjának menedzselése – írja a HVG.

A High-Tech Suli-programban 5 általános iskolában szereltek fel egy-egy digitális tantermet, a programban szereplő 3D-s nyomtatót. A CraftBotot gyártó Craftunique-ba tavaly 781 millió forinttal beszállt a Mészároshoz tartozó MKB Bank, így azé lett a cég ötöde – írja a lap.

A 2016-ban indított Mészáros Alapítványt a milliárdos akkori felesége, Kelemen Beatrix gondozta. A Whitedog szerepe most még kicsi a Mészáros-csoport jótékonysági ügyeiben, de a cégnek már 15 dolgozója van, és továbbiakat keresnek.

Mészáros 2020 őszén elvált a feleségétől, Kelemen Beatrixtól, akivel három közös, felnőtt gyerekük van. Bár a volt felcsúti polgármester – aki már közpénzekből összehordott, dollármilliárdos vagyon fölött diszponáló vállalkozó – tavaly februárban azt mondta, nem tekinti magát közszereplőnek, a válásáról mégis az állami hírügynökség számolt be.

Várkonyiék a múlt héten vállalták fel a kapcsolatukat, össze is fognak házasodni.