Karácsony: Nem adjuk a Diákváros egyetlen négyzetcentiméterét sem

Budapest
2021 május 12., 14:41

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon reagált arra, hogy a magyar kormány az EU helyreállítási alapjából az áprilisban tervezett 5800 helyett egyelőre csak 2500 milliárd forintot kér, és hogy – az ígéretekkel szemben – két friss törvénytervezet szerint a kínai Fudan Egyetem a legjobb telkeket kapja meg, a Diákváros pedig a tartalékot.

Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester (b) sajtótájékoztatót tart a városházán 2019. november 25-én.
photo_camera Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester (b) sajtótájékoztatót tart a városházán 2019. november 25-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Karácsony azt írta:

„Jegyezzük meg ezt a napot. A napot, amikor a Fidesz 15 ezer magyar diák megfizethető lakhatásának helyszínét átadja a kínai állampárt egyetemének, amikor a vári lakásokban lakó miniszterek és bértollnokok érdekében bedöntik a teljes magyar önkormányzati bérlakásszektort, amikor a kormány lemond az ország talpraállítását segítő 3500 milliárd forint uniós segítségről, vagyis minden egyes magyar zsebéből kivesz 350 ezer forintot.

És jegyezzük meg a napot, amikor a sarkunkra állunk, és ezt nem engedjük. Nem adjuk a Diákváros egyetlen négyzetcentiméterét sem. Minden jogállami eszközzel megakadályozzuk, hogy miközben százezrek nyögik a lakhatásuk költségeit, a Fidesz újraélessze a lakásmaffiát és törvénybe írja a belvárosi Rogán-modellt. És Brüsszelig megyünk, hogy megakadályozzuk, az uniós támogatás elherdálását, hogy a kormány magának kezelje azt a pénzt, ami a magyarokat illeti meg.”