Nem árulja el a kormányhivatal, milyen szabálytalanságokat talált a szentendrei temetőben

járvány
2021 május 12., 08:21

Ahogy az állami szervek hónapok óta mindig, a Pest Megyei Kormányhivatal is csak 45 napos haladékkal hajlandó válaszolni egy közérdekű adatigénylésre. Erre a járványhelyzet miatt van lehetősége, de az Alkotmánybíróság határozata értelmében már kénytelen indoklást fűzni hozzá. A kormányhivatal megtette: az oltásszervezéssel van elfoglalva.

Hadházy Ákos független képviselő arra lenne kíváncsi, hogy pontosan milyen határozatot hoztak a szentendrei temetőben feltárt szabálytalanságokkal kapcsolatban. Vagyis, ha tartanák az eredeti, törvényben meghatározott határidőt, egyetlen dokumentumot kellene beszkennelniük 14 napon belül. Feltéve, hogy a határozat nincs meg eleve digitális változatban. (A 45 nap sem jelent garanciát: amikor kórházi adatokat kértünk az Országos Kórházi Főigazgatóságtól, nagy sokára elküldték az operatív törzs honlapjának linkjét, ami egyetlen kérdésre sem adott választ.)

link Forrás

Hadházy januárban tett közzé egy birtokába jutott videót, miszerint a szentendrei temető halottasházának egyik helyiségében annyi holttest feküdt, hogy nyitott koporsókban egymásra pakolták őket. Nem sokkal később a Magyar Nemzetben jelent meg, hogy a kormányhivatal több szabálytalanságot is feltárt.

A temetkezési vállalkozó korábban így nyilatkozott az ügyről:

„Hogy, mi az oka ennek? A világjárvány, a covid. Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába.” Szerinte a halottakat a jogszabálynak megfelelően tárolják, és máshol ennél sokkal súlyosabb videókat lehetne készíteni.