Koronavírus-számok Magyarországon 9/23/2021
Elhunytak + 2 Σ 30 145
Kórházban + 5 Σ 411
Fertőzöttek + 526 Σ 819 547
Tesztek + 14 192 Σ 6 844 088
Oltottak + 3 394 Σ 5 869 259
A legújabb trendek

A kormány vakcinatáblázatáról kérdezett Szabó Tímea, oltásellenes baloldalozós kirohanást kapott válaszul

május 27., csütörtök 19:53

"Milyen adatokon alapszik a kormány vakcinatáblázata, ha most vizsgálják a vakcinák hatékonyságát?"

Ez volt Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdése, amit Kásler Miklós emberi erőforrásért felelős miniszternek címzett.

Kásler nevében Rétvári Bence államtitkár válaszolt, csak nem a kérdésre.

Bár nem a "miért" volt a kérdés, Rétvári közölte, hogy Szabó "és a társai felelőtlen, oltásellenes viselkedése miatt" hozták nyilvánosságra a táblázatot, hogy "mindenki nyugodtan élhessen az oltás lehetőségével". Az államtitkár ezután hosszan ragozta, hogy a "baloldal" oltásellenes, és álhírekkel támadja a vakcinákat.

"A baloldal politikai stratégiája az, hogy a járvány elhúzódjon, és több legyen a beteg, ezért mindent megtesznek azért, hogy az eredményes védekezést akadályozzák"

- zárja sorait Rétvári.

A kormány szóban forgó vakcinatáblázatának semmi tudományos alátámasztottsága nincs, és Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó biokémikus szerint is félrevezető. A 444-nek egy oltóorvos a közelmúltban éppen azt mesélte, hogy egy ismerőse a táblázat miatt bizonytalanodott el, hogy beadassa-e magának a második Pfizer oltását, mert olvasta, hogy „az a legrosszabb”.