Csattanós válasz azoknak, akik szerint cenzúrázzák a köztévét: Bagi Iván szabadon parodizálhatja Orbánt, nem szólnak rá felülről!

humor
2021 május 28., 14:01

A Mandiner interjút készített Bagi Ivánnal, aki arról beszélt, hogy a humoristáknak a liberális értékrendet nem szégyen felvállalni, „a konzervatív értékrenddel átszőtt humort viszont előszeretettel szokták kormánypártinak bélyegezni”, de nála „gyakran terítékre kerülnek közismerten jobboldali emberek is, sőt maga a miniszterelnök is”.

Valóban, Bagi Iván – aki szerint a humoristának szeretettel kell nyúlnia a közszereplőkhöz, nem gúnyolódni rajtuk – minden évben szilveszterkor azzal a csak rá jellemző humorral parodizálja Orbán Viktort a köztévén, hogy gyakorlatilag elmond egy sima miniszterelnöki kampánybeszédet (2018, 2019, 2020). A higgadt, „humoros” és bölcs Orbán ellentétpárja mindig a Nacsa Olivér által alakított, eszelős Gyurcsány:

link Forrás

A jobboldaliak „kifigurázásával” kapcsolatban a Mandiner megkérdezte, hogy volt-e olyan, hogy jelezték, „eddig és ne tovább, például, hogy ezt vagy azt az embert nem kellene kifigurázni”, amire Bagi azt válaszolta:

„Nekem ilyen élményem még nem volt.”

Ezek szerint elképesztő kötélidegei vannak a miniszterelnöknek, valóban világbajnok tűrőképessége van, hiszen akárhogy is nevetteti ki, alázza meg, űz gúnyt belőle a nagy nevettető, Orbán tűr, lepereg róla minden. Ezek után merje valaki azt mondani, hogy cenzúra, politikai diktatúra van a köztévében!