A Pegasus célpontjai között szereplő Varga Zoltán vizsgálja, milyen jogi lépéseket tegyen, addig nem nyilatkozik

POLITIKA
2021 július 19., 13:12

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport többségi tulajdonosának és vezérigazgatójának jogi képviselője, dr. Papp Gábor ügyvéd az alábbi közleményt küldte le a Media1-nek:

„Varga Zoltán jogi képviselőjeként megvizsgáljuk, hogy Varga urat ért jogsérelem miatt milyen jogi lépeseket teszünk. Ennek eldöntéséig sem én, sem ügyfelem, semmilyen formában nem nyilatkozunk. Megértésüket köszönjük!”

A 24.hu-t és egyéb médiavállalatokat birtokló milliárdos – aki már többször beszélt arról, hogy Orbánék az Index után az ő lapját is be akarják darálni – egyike volt azoknak, akiknek a kormány lehallgathatta a telefonját a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel, ugyanis rajta volt a telefonszáma a lehetséges megfigyeltek listáján. Hasonlóan jártak oknyomozó újságírók, politikus, de felbukkant az Ügyvédi Kamara korábbi elnökének és Gödöllő ellenzéki polgármesterének a neve is.

A kormány tagadja, hogy köze lenne az izraeli kémszoftverhez, pedig a gyártó cég egyik volt munkatársa megerősítette, hogy Magyarország a cég ügyfelei között van. Varga Judit igazságügyi miniszter nem kommentálta a híreket.

Komáromban értük utol Szijjártó Pétert, aki külügyminiszterként a külföldi titkosszolgálati tevékenység elhárításáért felelős Információs Hivatalt ellenőrzi, de azt mondta, nem tud ilyen adatgyűjtésről. Azt mondta, csak a botrány kirobbanásának másnapján kérdezte meg a titkosszolgálat vezetőjét az ügyről. (Szijjártó egyébként arról is csak a sajtóból értesült, hogy egy szexbotrány állt Szájer József EP-képviselő lemondása mögött.)

link Forrás

Az Európai Bizottság elnöke szerint ha igazak a hírek a magyarországi megfigyelési ügyről, akkor nagyon súlyosan megsértették az EU alapvető szabályait.