Visszatért a Szuezi-csatornába az Ever Given, ami most NEM szorult be

ünnep
2021 augusztus 21., 08:27
comments 1

A Szuezi-csatornát márciusban napokig teljesen elzáró konténerhajó, az Ever Given visszatért a csatornába egy hajókonvojjal együtt a Földközi-tengerről, hogy folytassa útját a Vörös-tengeren át Ázsia felé. A hajó most mindenféle probléma és keresztbefordulás nélkül áthaladt a Szuezi-csatornán.

A hírt egy videóval együtt a Suez Canal Authority közölte Twitteren:

A 400 méteres és 200 ezer tonnás teherszállító hajó márciusban fordult keresztbe és akadt el a Szuezi-csatornában. Az Ever Given egy hétig torlaszolta el a világ egyik legforgalmasabb tengeri kereskedelmi útvonalát, egy hat napig tartó mentési művelet után sikerült csak kiszabadítani. Ezután a hajót Egyiptom hónapokra lefoglalta, de végül sikerült megállapodniuk a kártérítés mértékéről a hajó tulajdonosaival és a biztosítókkal. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.