Elismerte a kormány, hogy Orbán családtagjait is kivitték Rómába

utazás
2021 augusztus 30., 12:11
comments 8

Múlt pénteken kaptunk egy képet arról, ahogy Rómában vakációzik az Orbán család. A miniszterelnök a feleségével és a fiával ült egy étteremben, de olvasónk szerint az egyik lányuk (vélhetően a legkisebb) is ott volt.

photo_camera Orbán Viktor kormányfő háttal, fehér ingben, jobbra tőle Lévai Anikó, vele szemben pedig Orbán Gáspár honvédtiszt Fotó: Máté, olvasónk

A kép megjelenése után a miniszterelnök sajtófőnöke rögtön közölte, hogy Orbán Viktor hivatalos programra érkezett Rómába, mégpedig a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt. Ezt később aztán több fotóval is igazolták, de ezeken Orbán családtagjai nem jelentek meg.

Hadházy Ákos független képviselő pedig a Honvédség Falconjának repülései adatai alapján arról írt, hogy a gép a hazaúton minden jel szerint „titokban leszállt a horvát tengerparton Zadarban, az odaúton pedig szintén titokban Brac szigetén vehetett fel utasokat”. „Így egyelőre csak sejteni lehet, mi történhetett: Budapestről Novák utazott hivatalos útra Rómába, de ha már ott repült el, Bracban felvette az ott nyaraló miniszterelnököt és kedves családját. Mivel a fotó lebuktatta őket, szóltak a kis fasisztának, hogy gyorsan mentsék meg Európát és a helyzetet. Majd hazafelé Zadarban lerakták a miniszterelnöki családot, hogy folytassák a nyaralást (hajókázást?) Ezzel a repülővel amúgy kb 9 millióba kerül egy ilyen út, de ha valóban Novák utazott vele, akkor »csak« a horvát tengerpart és Róma közötti szakaszon használhatták családi nyaralásra” - tette hozzá Hadházy.

Erre reagálhatott a miniszterelnök frissen kinevezett politikai igazgatója, Orbán Balázs, amikor arról írt, hogy a meghívás „magában foglalja a házastársak és a családtagok meghívását is, akik szintén résztvevői a rendezvénynek. Ebből következően a legtöbb meghívott nem egyedül, hanem családostól vett részt a konferencián”.

A fentiekkel ellentétes vagy ezeken túlmutató híresztelés nem tekinthető másnak, mint egy a baloldal által már többször, hasonló ügyekben megfogalmazott, most új formába csomagolt hazugságnak” - jegyezte meg a politikai igazgató.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt